Sunday, December 10, 2006

'La Meglio Gioventu'... ehk 'Parim Osa Noorusest'

Ahoi, mul on tõsiselt hea meel et tegin selle ära.... ehk siis vaatasin kinos 6 tunnist filmi. Õnneks polnud vaja istuda järjest 6 tundi, poole peal tehti kenasti ligi 20 minutine paus. Ja kuigi tundub olema täiesti ebareaalne, et midagi kuskilt tasuta saab... aga kõigile külastajatele pakuti pausi ajal kohvi ning saiakesi... ja jumala muidu! Meie olime igatahes imestusest tummad, mugisime oma saia, sättides end samal ajal tualeti järjekorda, et mitte aega raisata.
Istmed olid pehmed ja mingeid muid ebamugavusi ei olnud. Film ise oli nii huvitav, et hetkekski ei hakanud igav. Teemaks lihtsate inimeste elukäik, läbi aastakümnete.... taustsüsteemiks riigi sisepoliitiline olukord ja muud sündmused. Ok, klõpsake siinkohal linki (pealkirjal + natuke otsimist), seal kõik kenasti kirjas.
Filmiga jäin 100% rahule, sain kõike seda mida olin oodanud... näha itaalia elu-olu, temperamenti, väheke lähiajalugu jne.
Meie muidugi rõõmustasime ka selle üle, et kuulsime palju tuttavaid väljendeid ja sõnu ;-). Kursus ikka mõjub !

2 Comments:

At 6:14 AM, Blogger mnjah said...

Mis Eestis on tekkimas nüüd mingi mood, kus näidatakse itaalia seebikaid täispika mängufilmina? :-)

 
At 9:05 AM, Blogger Thinaa said...

See vist ikke tendentsiks ei kujune :-). Praegu on käimas 'Pöff'-i filmifestival ja selle programmis ta oligi. Nagu seal filmitutvustuses kirjas, on ta tunnustatud ja auhinnatud jne. Mingite festivalide tarvis olevatki ta klopsitud kokku üheks tervikuks. Kuulsin jah et Itaalias olevat ta telekas nagu seebikas jooksnud. Pöffil on igasugu muidki omapäraseid filme, mitte selliseid kommertslikke, nagu tavaliselt kinodes jookseb. Mina väga sageda külastusega ei hiilga, Carry käis mitmeid vaatamas, koos vaatasime 'Grönholmi meetodit'- see oli ka super hea.
Vahva oli see, et hinnad on kõigil filmidel samad... 75.00 nii et võib öelda - me saime 4 tundi muidu ;-). Nad ütlesid, et ei julgenud hinda tõsta, kuna rahvas ei tuleks siis üldse seda vaatama, 6 tundi niigi hirmutab inimesi...kallil laupa õhtal.

 

Post a Comment

<< Home